Цветна Фейсбук игра за Цветница!

Спечелете прекрасен мед "Букет" за имения си ден!

Март е прекрасен! Но април ще бъде още по-цветен  и слънчев! Мед се събира основно от цъфтящите растения, затова „Холи ленд“ празнува на красивия празник Цветница! Знаем, че Цветница е...

Пчелен прашец

пчелен прашец, прашец

Прашецът е вторият по количество хранителен продукт, събиран от пчелите.

Пчелният прашец осигурява широк спектър от основни за здравето хранителни вещества: всички витамини В комплекс и витамин С.

Те са разтворими във вода и затова трябва да се приемат ежедневно. Пчелният прашец съдържа също витамините D, E, К и бета каротин (витамин А), минерали (макро и микроелементи), аминокиселини (всички заменими и незаменими), протеини (около 20%), въглехидрати (около 30-35%, сред които глюкоза, фруктоза, галактоза, декстрини, нишесте, целулоза и др.).

Поради богатия си състав и изразения биологичен ефект прашецът се използва като хранителна добавка за повишаване на резистентността на организма, за повишаване на имунните сили на организма и защитата от респираторни инфекции. Добър ефект има при липса на апетит у деца, забавен растеж и забавено никнене на зъбите. Пчелният прашец укрепва сърдечно-съдовата система; помага при лечението и профилактиката на анемии, артеросклероза, диабет, заболявания на тънкото и дебелото черво, ендемична гуша, проблеми с нервната система; регулира чревната микрофлора и има антибактериален ефект.

Предпочитан е от спортисти, които го приемат за сила, енергия и поддържане на здравето. Счита се, че пчелният прашец е напълно безвреден за организма. Може да се консумира и в комбинация с мед, или разтворен във вода, сок или мляко.

Пчелния прашец е най-богатият на хранителни вещества от всички продукти, произвеждани от пчелите. 

Вижте продуктите пчелен прашец Holy Land "Хаджийски и фамилия" тук!

За поръчки, цени и въпроси, не се колебайте да се свържете с нас!

тел. 0885 340 779 – Георги Георгиев - Главен технолог
тел. 0886 033 743 - Теодора Недялкова - Маркетинг и продажби
sales@medhadjiiski.com

Харесайте Мед Холи Ленд Хаджийски и фамилия във Фейсбук   Последвайте Мед Холи Ленд Хаджийски и фамилия в Гугъл +  Последвайте Мед Холи Ленд Хаджийски и фамилия в Туитър