Цветна Фейсбук игра за Цветница!

Спечелете прекрасен мед "Букет" за имения си ден!

Март е прекрасен! Но април ще бъде още по-цветен  и слънчев! Мед се събира основно от цъфтящите растения, затова „Холи ленд“ празнува на красивия празник Цветница! Знаем, че Цветница е...

Oct 12, 2015

Стимулирайте имунната система преди зимата с пчелен прашец

Пчелният прашец се събира от пчелите и съдържа около 40% протеини, заради което се смята за една от най-богатите на хранителни вещества храни в природата и често е наричан „супер храна“. Прашецът съдържа почти всички хранителни вещества, необходими на човека, но разбира се, не може да замести питателното хранене. Може да бъде обаче незаменим помощник преди настъпването на зимата и идващите с нея грипни вируси, които подлагат на голям стрес и изпитание имунната ни система.

Пчелният прашец е незаменим като имуностимулатор, защото половината протеини, които се съдържат в него, са под формата на свободни аминокиселини, готови да се усвоят бързо от организма.

Представете си само колко слънце, цвят и здраве има в една чаена лъжичка пчелен прашец! Една пчела работи по осем часа на ден в продължение на месец, за да събере този изключително ценен за човека продукт.

Но как да използваме пчелния прашец? Той е храна и за да ускорим действието му и да получим по-бързо желаните резултати, е добре да го приемаме по време на хранене, най-вече с плодове. Супена лъжица прашец по време на закуска, заедно с една ябълка например, ще помогне за прочистване на чревната флора и енергия за целия ден!

Нека видим какви са 10 от най-важните причини да използваме пчелен прашец в нашата ежедневна диета.

  1. Енергия и тонус

Обхватът на хранителни вещества, открити в пчелния прашец, го прави чудесен природен енергиен стимулатор. Витамини, въглехидрати, протеини и др. могат да ни помогнат да бъдем активни и енергични през целия ден, като повишава тонуса и се бори с умората.

    2. Красива, здрава кожа

Пчелен прашец се използва често в продукти за локално, които и за цялостно лечение на възпалителни състояния и общи кожни раздразнения като псориазис или екзема. Аминокиселините и витамини защитават кожата и подпомагат възстановяването на клетките.

   3. Дихателна система

Пчелният прашец съдържа голямо количество антиоксиданти, които имат противовъзпалителен ефект върху тъканите на белите дробове и така предотвратяват появата на астма.

   4. Лечение на алергии

Прашецът намалява наличието на хистамин и така води до подобряване много алергии. Все пак алергичните трябва да внимават с приема на пчелен прашец и преди да предприемат такова лечение, да се консултират с лекар и да проведат лечението под лекарско наблюдение.

   5. Храносмилателната система

В допълнение към полезните витамини, минерали и протеини, пчелният прашец съдържа ензими, които подпомагат храносмилането. Ензимите помагат на тялото ни да усвои всички хранителни вещества, от които се нуждае, от храната, която ядем.

   6. Имунната система

Пчелният прашец е полезен за чревната флора и така поддържа имунната система. Според холистичния здравен експерт д-р Джоузеф Меркола, пчелният прашец има действия, подобни на тези на антибиотик, които могат да помогнат за предпазване на организма от атакуващите го вируси. Той е богат на антиоксиданти, които защитават клетките от вредното окисляването на свободните радикали.

   7. Справяне със зависимости

Пчелният прашец помага за потискане на апетита, което е особено полезно при хора, опитващи да откажат тютюнопушенето или които имат проблеми с теглото.

   8. Подкрепя сърдечно-съдовата система

Пчелният прашец съдържа големи количества рутин - антиоксидант биофлавоноид, който допринася за укрепване на капилярите, кръвоносните съдове, подпомага кръвообращението и коригира нивата на холестерола. Неговото мощно антисъсирващо действие може да помогне за предотвратяване на инфаркт и инсулт.

   9. Помощ за простатата

Мъжете, които страдат от доброкачествена хиперплазия на простатата, могат да открият облекчение чрез използване на пчелен прашец. Пчелният прашец може да помогне за намаляване на възпалението, да спре честите пориви за уриниране.

   10. Репродуктивни проблеми

Пчелният прашец  възстановява и стимулира функцията на яйчниците и може да се използва за подпомагане при опити за бременност. Освен че е хормонален буустер, прашецът е и чудесен афродизиак!

Една прекрасна причина да приемаме този продукт е, че пчеларите събират пчелния прашец от кошерите без да вредят по никакъв начин на пчелите и без да нарушават ежедневието и начина им на живот.

Можете да видите нашия пчелен прашец в различни разфасовки тук, да поръчате чрез нашата форма за контакт или да си купите директно от магазините ни в София и Враца.

Theo