Цветна Фейсбук игра за Цветница!

Спечелете прекрасен мед "Букет" за имения си ден!

Март е прекрасен! Но април ще бъде още по-цветен  и слънчев! Мед се събира основно от цъфтящите растения, затова „Холи ленд“ празнува на красивия празник Цветница! Знаем, че Цветница е...

Nov 10, 2015

Посещение на ученици от НТБГ в цеха за пчелен мед на “Холи Ленд - Хаджийски и фамилия”

Есента дойде, пчелите се прибраха на топло в кошерите си и всичко като че ли утихна. Но не за дълго!

И точно когато си мислехме, че дните ще са по-тъжни и скучни от тези през лятото, бяхме приятно изненадани от желанието на учениците от 10-ти “ж” клас на Националната търговско-банкова гимназия в София да посетят цеха за пчелен мед на “Холи Ленд” в с. Громшин и да се запознаят отблизо с целия процес по събирането и обработката на този така ценен и вкусен продукт.

Нашите квалифицирани пчелари Лукан, Иво и Митко, заедно с главния технолог на "Холи Ленд" - Георги, разказаха на гостите ни за пчелите и пчелните семейства, за кошерите, ваденето на меда и работата в пчелина. Децата разгледаха оборудването и се запознаха с изискванията, необходими за създаването на качествените пчелни продукти с марка "Холи Ленд - Хаджийски и фамилия".

 

Посещението на усмихнатите и любознателни ученици обаче не е случайно. Те участват в oспорвана надпревара с други свои връстници от същото училище. Ежегодна практика за десетокласниците от НТБГ е създаването на “учебни фирми”, около 60 на брой, които избират различна сфера на дейност, създават екипи, в които всеки има различна длъжност, подготвят маркетинг стратегия за развитие на своята фирма и така тренират за времето, когато ще се занимават с истински бизнес.

Кулминацията на състезанието между учебните фирми е изложението, на което всички те се представят с щанд, продукти, рекламни материали и презентации.  Събитието ще се проведе на 26.02.2016 г. в Интер експо център, гр.София, и там ще бъде избрана фирмата - победител за тази учебна година. А наградата за победилия отбор наистина си струва усилената работа - посещение и представяне на учебната фирма на истинско търговско изложение от световен мащаб в Ню Йорк!

Учебната фирма на десетокласниците се казва "Медена фантазия" ООД и се ръководи и напътства от преподавателката по маркетинг г-жа Цвета Каваклова.

След като научиха как пчелният мед стига от кошерите до нашата трапеза, децата имаха възможност да дегустират различните видове мед и да се запознаят с уникалните качества на липовия, акациевия, мановия мед и пчелния прашец.

Надяваме се, че посещението ще бъде полезно за учениците в надпреварата, че ще ги вдъхнови и амбицира още повече, и че на изложението-състезание нашите нови приятели от 10-ти “ж” клас ще вземат най-сладката победа с  “Медена фантазия”.

Желаем ви успех, деца!