Цветна Фейсбук игра за Цветница!

Спечелете прекрасен мед "Букет" за имения си ден!

Март е прекрасен! Но април ще бъде още по-цветен  и слънчев! Мед се събира основно от цъфтящите растения, затова „Холи ленд“ празнува на красивия празник Цветница! Знаем, че Цветница е...

Mar 10, 2016

“Медена фантазия” със страхотно представяне на тазгодишното изложение на учебни формирования на НТБГ

Десетокласниците се класираха на второ място и взеха грамота за най-добра мултимедийна презентация

 

Традиционното ежегодно изложение на учебни фирми и банки на учениците от 10., 11. и 12. клас на Националната търговско-банкова гимназия тази година се проведе на 25.02.2016 в палата номер 5 на Интер Експо Център София. Тазгодишният панаир, който беше 17-ти по ред, мина под надслов “103 години НТБГ”. Училището с традиции от повече от век е лидер в гимназиалното обучение и предлага модерно, качествено и перспективно образование, както успяхме лично да се убедим и по време на изложението, в което взеха участие 56 учебни формирования - банки, фирми, митници, застрахователни дружества. Панаирът, на който учебните фирми представиха своите идеи, е кулминацията от целогодишната подготовка на децата по проекта "Интегративно практическо обучение".

Учебните формирования са подпомогани от реални фирми, наричани ментори. Тази година те бяха 42 на брой, а ние от “Холи ленд - Хаджийски и фамилия” сме изключително щастливи, че бяхме част от тези избрани фирми!

medena-fantaziq holi-lend-med-ntbg

Поздравителен адрес до учителите и учениците от НТБГ, във връзка с празника, изпрати госпожа Меглена Кунева - заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката. Специален гост на празника беше ректорът на УНСС - проф. д-р ик. н. Стати Статев. В своето обръщение към учениците, учителите и гостите на събитието той изтъкна разрастващите се в последните години връзки между УНСС и НТБГ - двете най-големи училища по икономика в България.

med-i-pitka-medena-fantaziq talisman-medena-fantaziq sladka-medena-pitka

Като ментори на едно от най-успешните учебни формирования тази година - “Медена фантазия” - ние от “Холи ленд - Хаджийски и фамилия” сме горди и възхитени от мащаба на събитието, организирано от НТБГ, от всички ученици, които бяха вложили невероятно старание и много труд, за да подготвят шарените и разнообразни щандове, рекламни материали, презентации, игри. Разбира се, най-впечатлени и щастливи сме от представянето на нашите “младши” сътрудници от УТФ “Медена фантазия”! Надпреварата сред десетокласниците беше повече от оспорвана, а пчеларската фирма успя да впечатли гостите и журито на панаира и да спечели второто място в своята категория! Децата от 10. “ж” клас успяха да вземат и грамота за най-добрата мултимедийна презентация, което за пореден път показва високото ниво на подготовка на учениците от НТБГ за работа със съвременни технологии и маркетингови канали.

ekip-medena-fantaziq shtand-medena-fantaziq

Целият ден премина в надпревара между учебните формирования, които трябваше да впечатлят журито със своите щандове, с рекламните материали и стратегии, с представянето на продуктите и обслужването на клиентите. С удоволствие отбелязахме, че медът “Холи ленд” се харесваше на всички, които посетиха щанда на “Медена фантазия”, и гостите, които похапваха питка с мед или опитваха пчелната пита, си тръгваха с усмивки, заредени с енергия и с видимо подсладено настроение!

mentori-sponsori-uchebni-firmi-ntbg-2016 gramota-ntbg-medena-fantaziq 

Един от най-емоционалните моменти по време на представянето беше срещата на екипа на “Медена фантазия” с известния и обичан български актьор и режисьор Владислав Карамфилов - Влади Въргала. Влади беше изключително позитивен и с удоволствие опита меда и поговори с учениците. Той ни сподели, че семейството му има традиции в пчеларството - дядо му е бил пчелар и Влади с носталгия си спомни как е похапвал сладък мед направо от питите, които дядо му вадел от кошерите.

vladi-vargala-medena vladi-vargala-na-shtanda-na-medena-fantaziq vladi-vargala-ntbg

Благодарим на учениците от УТФ “Медена фантазия” за невероятния шанс да бъдем техни ментори и да присъстваме на грандиозното изложение на НТБГ! Надяваме се да продължим работата си заедно и да спечелим състезанието догодина, защото доказахме, че сме страхотен екип!